Agenda

Sparrendaal te Driebergen: een inspirerende locatie

De Masterclass Meester Leiders vindt plaats in het Landhuis van Buitenplaats Sparrendaal in Driebergen, onderdeel van de Stichtse Lustwarande, een grote gordel van landgoederen en buitenplaatsen.

De organisatie van de Masterclass Meester Leiders wordt ondersteund door het secretariaat van Van de Bunt Adviseurs, het oudste adviesbureau van Nederland, sinds 1933. Wilt u contact hebben met de organisatie van Meesterleiders, dan bent u van harte welkom om te bellen met ons secretariaat op 020–6421134.

De stijl van de bijeenkomsten

Wij zitten met u aan de ronde tafel om samen te werken aan uw leiderschap. Vragen stellen en luisteren staat centraal. Wij vertellen praktijkverhalen en een basis waarover is nagedacht. De Masterclass is een afwisseling van kennismodules, eigen bijdragen, interactieve sessies, wandel sessies (alles wat je lopend doet gaat beter), break-out rooms en rollenspellen. Wij zorgen dat het bloed blijft stromen. U zult worden gevraagd om eigen cases in te brengen en een eigen college te geven. Soms werken we met een livestream van een externe deskundige. We beginnen op tijd, mensen die op tijd zijn moet je belonen.

Altijd persoonlijk

De Masterclass Meester Leiders vindt altijd plaats in persoon. Voor het resultaat dat wij voor ogen hebben is de chemie van het team van groot belang en dat krijgen we niet goed voor elkaar achter een scherm. Het directe persoonlijke contact, het tot stand brengen van groepsbinding en persoonlijke begeleiding vormen een prominent onderdeel van onze formule. Met elkaar en bij elkaar zijn, elkaar in de ogen kijken en meedenken. Interactie on the spot. Samen lachen, samen kritisch zijn.

Een veilige locatie

Sparrendaal is volledig voorbereid op een veilige sessie, binnen de voorzorgsmaatregelen voor Corona. In Sparrendaal hebben wij een zeer ruime zaal beschikbaar, waar iedereen op de goede afstand van elkaar in persoon kan deelnemen aan de Masterclass. In elk opzicht is aan uw veiligheid gedacht: bij de begroeting, in de goed geventileerde en ruime zalen, bij de bediening voor koffie en thee, bij de bereiding en het uitserveren van de lunch of het diner, bij het uiteengaan in groepen en bij het afscheid. Wij ontvangen u gezond en nemen ook weer gezond afscheid van u.

Een inspirerende locatie

De Masterclass Meester Leiders vindt plaats in het Landhuis van Buitenplaats Sparrendaal in Driebergen, onderdeel van de Stichtse Lustwarande, een grote gordel van landgoederen en buitenplaatsen. In 1754 werd Sparrendaal gesticht door Mr. Jacob van Berck “raad in de vroedschap, oud-borgermeester en gecommitteerde en president in de stadsfinantiecamer” van de stad Utrecht. Aanvankelijk heette het Sper en Dal of Sper en Dael. Het huis Sparrendaal werd gebouwd in Hollandse Lodewijk XV-stijl. In 1805 kocht P.J. van Oosthuyse Sparrendaal. Op 5 oktober 1806 was Nederlands eerste koning, Lodewijk Napoleon Bonaparte, er te gast en logeerde er op doorreis naar Duitsland. Van Oosthuyses kleinzoon Thomas van Rijckevorsel verkocht Sparrendaal in 1854 aan het bisdom Utrecht. Sparrendaal ging dienen als residentie van aartsbisschop. Op oude ansichten werd het wel aangeduid als “Aartsbisschoppelijk Paleis”. Het bisdom verhuurde vanaf 1884 Sparrendaal aan de familie van Vollenhoven. In de periode van de Van Vollenhovens kwamen belangrijke gasten op Sparrendaal, waaronder Herbert Hoover, prins Felix Joesoepov en koningin Victoria Eugenia van Spanje. In 1954 verkocht het bisdom Sparrendaal aan de gemeent  en in gebruik genomen als raadhuis van Driebergen-Rijsenburg. Sparrendaal werd in 2000 verkocht aan de vereniging Hendrick de Keyser. Sparrendaal heeft een waardevol en goed bewaard interieur met fraaie schilderingen en behoort mede daardoor tot de belangrijkste huizen in Nederland uit die periode.

Praktisch

De dagen waarop de Masterclass Meesterleiders plaatsvindt

De Masterclass Meester Leiders vindt plaats op woensdagen van 16.00 tot 21.00 uur, vier woensdagen achter elkaar, soms wordt een week overgeslagen. U reist voor de file naar de Masterclass, u kunt altijd probleemloos parkeren op het eigen terrein, voor uw diner wordt gezorgd en afhankelijk van uw woonplaats bent u tussen 21.30 en 22.00 weer thuis.

De kosten van de Masterclass

De kosten van de Masterclass Meester Leiders zijn € 3.495,00 exclusief btw.
Hiervoor krijgt u:

  • Een persoonlijke intakesessie met een van de docenten.
  • Vier sessies van vijf uur op een historisch landgoed in Midden Nederland met drie docenten. De sessies zijn telkens inclusief verzorging en diner.
  • Tien modules over Meesterlijk Leiden en tien mini colleges.
  • Begeleiding bij uw vraagstukken van leiderschap voor, tijdens en na de bijeenkomsten van de Masterclass.
  • Twee boeken over leiderschap.
  • Een sterke groep deelnemers op directieniveau als nieuw netwerk.

De condities van de Masterclass Meester Leiders

Er zijn niet veel condities. U meldt zich aan via de website en door betaling van de deelnemerskosten voor de Masterclass Meester Leiders. Mocht u zich terugtrekken als deelnemer dan krijgt u negentig procent van uw inschrijvingskosten terug tot twee maanden voor de startdatum. Daarna tot twee weken voor de startdatum krijgt u de helft terug. Binnen die twee weken tot de laatste week krijgt u tien procent terug. Deelnemen kan alleen in persoon. Voor deelname vragen wij u te voldoen aan de Corona eisen die de overheid stelt aan deelname aan dit soort bijeenkomsten.

Wensen voor de catering

De catering van de Masterclass is van grote klasse. U kunt al uw wensen tevoren doorgeven.

Permanente ecucatiepunten

De Masterclass Meester Leiders telt 20 uren onderwijs op academisch niveau, gegeven door deskundige docenten en levert 20 PE punten op voor deelnemers die de gehele masterclass volgen.

Een Masterclass op maat

Het is mogelijk om de Masterclass Meester Leiders ‘in house’ te organiseren, voor een groep bestaande uit allemaal mensen van uw eigen organisatie. Daarvoor is ook maatwerk mogelijk in de programmering. De offerte is voor elke in house masterclass dan ook maatwerk.

Inschrijven

U kunt zich aanmelden voor de Masterclass Meester Leiders door een e-mail te sturen naar bureau@meesterleiders.nl. Wat zou het leuk zijn als u dat doet!

Data van de Masterclass

Reeks 1:

8 september
22 september
29 september
6 oktober

Reeks 2:

3 november
10 november
17 november
24 november